Σπύρος Σιαμπλής

Έκανε τη δουλειά «σβηστά» με τον Βόλο και τώρα κοιτάζει τα… αστέρια ο Παναθηναϊκός!

Άσος… από ημίχρονο, απόλυτη διαχείριση του ματς με τον Βόλο και επιβεβαίωση του «γεμάτου» ρόστερ που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό ξανά στους ομίλους του Champions League. Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Το τερπνό μετά του ωφελίμου, θέλετε; Παιχνίδι «αποδείξεων», θέλετε; Ό,τι και αν πει κανείς για το σημερινό (26/08) ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και την εύκολη επικράτηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το ευρύ όσο και «καθαρό» 3-0, βάσει εικόνας και έκτασης του σκορ, μέσα θα… πέσει!

Κι αυτό γιατί με το «τρίποντο» και κυρίως τον τρόπο που ήρθε αυτό, ήρθαν μαζί του και μια σειρά από συμπεράσματα. Συμπεράσματα σε καμία περίπτωση πρόωρα, παρότι είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, αφού υπάρχουν και τα… ευρωπαϊκά έως τώρα διαπιστευτήρια.



Πρώτο και σημαντικότερο: το εύρος επιλογών που διαθέτει πλέον ο Γιοβάνοβιτς. Επιλογών όχι στα… λόγια, αλλά στις πράξεις. Μέσα στις τέσσερις γραμμές, εκεί που μετράει! Επιλογών τόσο ικανών ώστε, με 7/11 αλλαγές στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού, να μην φαίνεται καν η διαφορά! Θέμα ποιότητας, προφανώς, η οποία αποκτήθηκε χάρη στις επενδύσεις της διοίκησης. Αλλά και σκληρής δουλειάς για ένα ακόμα καλοκαίρι από τον Σέρβο τεχνικό και τους συνεργάτες του. Η οποία και μπορεί να γεμίζει τους φίλους του «τριφυλλιού» με αισιοδοξία για το μέλλον.

Τόσο το απώτερο, όσο και το άμεσο... Προφανώς και οι επιλογές του καταρτισμού της 11άδας έγιναν με γνώμονα τη ρεβάνς με τη Μπράγκα. Το ίδιο και η διαχείριση της αναμέτρησης με την ομάδα της Μαγνησίας. Και τι μας έδειξαν όλα αυτά; Το… προφανές, από το ποιοι ξεκουράστηκαν και λογίζονται για «βασικοί» κόντρα στους Πορτογάλους την άλλη Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Αλλά και ότι, με την απόδοση του Βέρμπιτς, του Μπερνάρ, ή ακόμα και του Σένκεφελντ, αν μη τι άλλο ο Γιοβάνοβιτς θα έχει επιπλέον, ευχάριστους, «πονοκεφάλους»…

Ένα ακόμα εξίσου σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει κανείς, σε συνάρτηση με τη ρεβάνς με τη Μπράγκα και την… κάψα που υπάρχει σε ολόκληρο τον οργανισμό για πρόκριση και επιστροφή στους ομίλους του Champions League είναι και το αποτέλεσμα, αυτό καθ’ εαυτό με τον Βόλο.

Βλέπετε, για όποιον τυχόν το… λησμονεί, ακόμα και όταν ήταν Panathinaikos, με εξασφαλισμένη και συστηματική παρουσία στην Ευρώπη, συχνά πυκνά είχε και... γκέλες σε εγχώριο επίπεδο, στο «ρεπερτόριο» του!

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατέβηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος και πήρε το «τρίποντο», ήταν αναμενόμενο. Με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, δεν (θα) μπορούσε να γίνει διαφορετικά, θεωρητικά έστω. Έχει την αξία του, λοιπόν, ότι επιβεβαιώθηκε κι αυτό.

Όπως, επίσης, επιβεβαιώθηκε και από τα λεγόμενα του προπονητή των «πράσινων» ότι το ίδιο θα συμβεί και σε μερικές ημέρες από σήμερα. Με την ίδια τακτική, την ανάλογη νοοτροπία και την ομάδα του να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου Ολυμπιακού σταδίου για να «τελειώσει την δουλειά» και να… επιστρέψει στα αστέρια!

Επαληθεύτηκε, όμως, περίτρανα μάλιστα, ένα ακόμα πράγμα απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ότι, η πλειοψηφία του κόσμου συνήθως ξέρει και κρίνει, σωστά. Του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον, σίγουρα! Η περίπτωση του Άντραζ Σπόραρ και της αποθέωσης που γνώρισε ο Σλοβένος επιθετικός κόντρα στο κλίμα, τους… δικαστές των social media και τους απανταχού «ειδικούς», του κλάδου μας συμπεριλαμβανόμενου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές…

Μετά τους συμπαίκτες του, λοιπόν, ήταν η σειρά των φίλων της ομάδας να βάλουν πλάτη και να αποδείξουν πως είναι άλλο πράγμα η κριτική, ακόμα και σκληρή, μετά από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία και άλλο η ισοπέδωση. Για τα επιχειρήματα αυτής, δε, μόνο τα γέλια μπορεί να βάλει κανείς, αφού αλλάζουν κατά το δοκούν συνήθως και πάντοτε όπως βολεύει τους… γνώστες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x